19 Aralık 2020 Cumartesi

KELİME OYUNU -3

 Merhabalarrr değerli okurlarım... 

Bu hafta kelime oyunu etkinliğine katılışımın ikinci haftası. Bir önceki yazıma gelen olumlu eleştiriler beni daha çok motive etti. Bakalım bu haftaki  nasıl olacak. Etkinlik kelimelerini sevgili KENDİ DÜNYASINDA seçti. Çook heyecanlıyım bu haftaki kelimeler de yine enfesto. O zaman sizi hikayemle baş başa bırakıyorum.

Kötüler  En Başta Kaybedendir

Zambaklar diyarında gözleri zümrüt yeşili, saçları ipekten yumuşak, dişleri inciden daha parlak olan Prenses Almeda adında güzeller güzeli bir kız hayata gülümsüyormuş. Annesi küçük yaşta vefat edince babası ,Almeda'ya hem dadılık hem annelik yapması için Almeda'nın teyzesiyle evlenmiş. Dul olan teyzesi de kendi çocuklarına iyi bir gelecek sunmak için Kral Artur ile nikah masasına oturmuş. Bir evin bir kızı olan Almeda artık kuzenleriyle kardeş olup aynı evi paylaşmak, sahip olduklarını yarılamak zorunda kalmış. Almeda'nın güzelliği kadar kalbinin güzelliği de dillere destan destanmış yalnız bir kusuru varmış o da insanlara çok çabuk güvenmesi ve bağlanması. Hayallerini süsleyen,  ona güzel hayatlar ve mutluluk dolu bir gelecek vaat eden kötü kalpli bir adama aşık olmuş. Adam onu türlü yalanlarla kandırıyor yeri geliyor mücevherlerini gasp ediyor yeri geliyor onu aldatıyormuş. Ancak aşk büyüsünden sarhoş Almeda bunların hiç birini görmüyor sarhoş bir biçimde o adamın hayalleriyle yaşıyormuş.


Almeda'nın üvey annesi yani teyzesi Almeda'nın bu adamla mutlu olamayacağını ve ondan ayrılmasının daha yerinde bir karar olacağını söylemiş. Almeda ise teyzesini ne kadar kırmak istemese de ayrılmayacağı ve onunla evleneceği konusunda diretmiş. Babası da biricik kızına kıyamayacağı için kızının isteğini kabul etmiş ve tek dileği o adamla evlenmek olan prensesin rüyası gerçek olmuş ve evlenmişler. 

Babası Almeda'dan ayrılmak istemediği için şatosuna kızını ve damadını da yerleştirmiş. Kalabalık bir aile olmuşlar günler mutlu mesut geçiyor kimse bu mutluluğun bozulmasını istemiyormuş. Kötü kalpli damat bir gün ağır bir hastalığa yakalanmış, doktorlar amansız bir hastalıkla boğuştuğunu  en fazla iki ay yaşayabileceği söylüyormuş. Bu duruma çok üzülen Almeda onun son isteklerini yerine getirmek için canını dişine katarak çabalıyormuş. Kocası ise tuttuğu yalancı doktorla zengin olma hayaline giderek yaklaşıyormuş. Lakin bu isteğini deli gibi tutunduğu ailesiyle birlikte gerçekleştirmek için can atıyormuş. Meğer ailesi Almeda'nın teyzesi sandığı kadın aslında kötü kalpli damadın annesi ve kardeşleriymiş. Teyzesi de başından beri bunları biliyor ne Kral Artur'a bir şey belli etmiyor ne de Almeda'ya haberci oluyormuş. İstedikleri şey Kral Artur ile biricik kızı Almeda'yı ortadan kaldırıp tüm mirasa sahip olup malların başına geçmekmiş.

Özgürlük düşkünü teyze ise kocasından tamamen kurtulup zenginlik içerisinde rahat bir yaşama adım atmak istiyormuş.

Bir gece damat kötüleşme numarası yapmış doktor ise  damadın ölüm haberini tüm şatoya duyurmuş fakat damadın tek isteği öldüğünden şatodakiler hariç kimsenin haberi olmamasıymış. Almeda bunu da kabul etmiş ve kötü kalpli damat ortadan kaybolmuş. Kötü kalpli teyze ise bir plan peşindeymiş. O da ölen oğlunun ölüm yemeğinde kocası ve kızını zehirleyip kahırlarından öldüklerini ispat etmekmiş. Bu zehir onları günden güne yataklara düşürecek ve ölümlerine şahit olacakmış. Ve beklenen olmuş günden güne sararıp solan Kral Artur ve Prenses Almeda bir gün vakitsiz ölmüşler....

İstedikleri gerçek olan aile sevinç naraları atarken, sefa içinde yaşama hayalleri kurarken bunların hepsini duyan ve Kral Artur'un ahiretlik sevgisini kazanan hizmetçi Flora bir gün şatoyu ateşe verip tüm çalışanları şatodan uzaklaştırmış. Kötü kalpli aile ise sonsuza kadar dönmemek üzere şatoyla birlikte kül olmuşlar.


Bu hikaye de böylece bitmiş. Kötü kalpliler yine muradına erememiş. İyilik her zaman kazanmış...

Umarım bu entrika dolu öykümü beğenmişsindir. Yorumlarını Lütfen belirt. Teşekkür ederim...



Bu arada DEPRESİF PATATES'İN YILBAŞI KİTAP ÇEKİLİŞİNİ DUYDUNUZ MU ? :) Linkini bırakıyorum.

https://depresifpatates.blogspot.com/2020/12/100-yayin-ozel-cekilis-otostopcunun.html

15 yorum:

  1. ''Hayata gülümsemek.'' ne güzel bir ifade ediş şekli çok hoşuma gitti. İyilik her zaman iyiki kazanmış. Kaleminize sağlık :) Güzel bir öykü olmuuş :))

    YanıtlaSil
  2. amanın beklemiyordum böyle bitmesini herkes öldü yaa damadın oyunları ortaya çıkar da kız kurtulur diye bekledim valla :D güzel yazmışsıın kii :)

    YanıtlaSil
  3. Tesekkurlerrr begenmene sevindimmm:)

    YanıtlaSil
  4. Çok farklıydı ama sevdim. Entrikayı çok severim zaten. :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. oleey gelcam yineee, bi listeye alayım daa, geçen hafta en iyi öykülerden biriydi seninkisi eveeeet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey yandı, kül oldu, bitti. 🙂
      Daha farklı son mu olmalıydı, diyorum kendi kendime. Ama yazar sensin, nasıl istersen öyle bitirirsin tabi. Teyzeler bir yerde kafamı karıştırdı biraz. Belki de dikkatim dağınık, akışı gözden kaçırdım.
      Kaleminizesağlık .

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  6. Oncelikle okudugunuz icin tesekkur ederim :) istediginiz son nasilsa oyle hayal edin derim ben 😍 teyze mi ? Teyze kral arthurla evlenen Almedanin teyzesi yani uvey annesi olmus oluyor

    YanıtlaSil
  7. oyyyyy ne güzel bir masal bu yaa. önceki hikayen de nefisti zaten. ya almeda ya yazık olduuuu, demeki bizim ünlü kral arthur böyle öldü he, yazık oldu ona da, ya nasıl düşündün bu entrikayııı valla bravo :) fiora ya da bravo :) eveet iyiler kazansın tabii. ya bu öyküyü genişletebilirsin valla. öncesini sonrasını. güzel bir konu kurgu yakalamışsıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa begenmene sevındım deep :) eveet bır baska kelıme topluluguyla genısletılebılır :)

      Sil
  8. Güzel bir kurgu olmuş Yasemin Hanım çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil